Том 1 № 5, 30 травня 2019 року/попередній випуск/наступний випуск/ENG


Чорнобильська атомна електростанція носила ім’я В.І. Леніна …Чи не є ця катастрофа і її наслідки справжнім “пам’ятником” Ульянову-Леніну?


Променева зброя (Directed Energy Weapons) у вигляді лазерів, все частіше з’являється в полі зору широкої публіки але у режимі секретності вона створюється і використовується, в основному, на мікрохвильових і ультразвукових частотах, вже біля 50 років і встановлюється в основному на штучних супутниках Землі. Розвиток наземної променевої зброї пов'язаний з необхідністю захисту від супутників інших країн, які виконують шпигунські функції і можуть вражати небажані об'єкти на поверхні Землі, використовуючи променеву зброю, встановлену на них, здатну руйнувати чутливі елементи будь-якого цивільного чи військового обладнання і здатну впливати на мозок людей.


Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” (2704-VIII), Доповідь Міжурядової платформи наукової політики з Біорізноманіття і Екосистем ООН, Ідентифікаційний комітет з науки обрав 12 членів Наукового комітету (НК) строком на 4 роки, 8-9 травня Світ відзначав перемогу над фашизмом в Європі у 2-ій Світовій війні, В Національному технічному університеті Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського 14-15 травня був проведений перший в Україні конкурс оборонних технологій, Відзначення Дня слов’янської писемності і культури.



naukovinovyny.com