Наукові новини, Том 1, № 12, 26 грудня 2019 року


Коротко


Міністерство освіти і науки провело атестацію наукових установ міністерств і галузевих академій наук [1]. З 176 установ 31 були визначені, як лідери (атестуються раз на 5 років), 100 як стабільні установи (атестуються раз на 3 роки), 44 як унікальні, але такі, що не демонструють високий рівень розвитку (атестуються раз на 2 роки) і 1 як така, що втратила перспективи розвитку і має бути реорганізована і ліквідована [2, 3]. На наступний рік планується атестація установ Національної Академії Наук України.


Міністерство фінансів України оголосило про початок прийому заявок Фондом Розвитку Іновацій (також Український Фонд Стартапів) [4, 5]. “За словами Міністра фінансів Оксани Маркарової, оскільки інновації – ключовий пункт для економічного зростання та збільшення продуктивності, то одне з основних завдань Фонду – на основі найкращих світових практик розпочати системну підтримку тих перспективних українських проектів, які ще недостатньо великі, щоби потрапити в поле зору «класичних» інвесторів”[4].



Використані джерела

1. ДЕРЖАВНА АТЕСТАЦІЯ НАУКОВИХ УСТАНОВ. Міністерство Освіти і Науки ( https://mon.gov.ua/ua/nauka/nauka/derzhavna-atestaciya-naukovih-ustanov )

2. 31 ЛІДЕР ЗІ 176-И: НАУКОВІ УСТАНОВИ ОЦІНИЛИ ЗА НОВИМИ ПРАВИЛАМИ – ЗА ЄДИНИМИ ПРОЗОРИМИ КРИТЕРІЯМИ, З ДОЛУЧЕННЯМ НЕЗАЛЕЖНИХ ЕКСПЕРТІВ, Міністерство Освіти і Науки, 29 листопада 2019 року ( https://mon.gov.ua/ua/news/31-lider-zi-176-i-naukovi-ustanovi-ocinili-za-novimi-pravilami-za-yedinimi-prozorimi-kriteriyami-z-doluchennyam-nezalezhnih-ekspertiv )

3. ЗВЕДЕНА ТАБЛИЦЯ результатів державної атестації наукових установ згідно з висновками про результат державної атестації наукової установи за результатами засідання Експертної комісії з проведення державної атестації наукових установ 22 травня 2019 року, Додаток до наказу Міністерства освіти і науки України від 31.05.2019 No 768 (https://mon.gov.ua/storage/app/media/nauka/atestatsiya-ustanov/2019/12/12/20191128_zvedenatablyca3.pdf)

4. Український фонд стартапів починає прийом заявок, Міністерство фінансів України, 02 грудня 2019 (https://www.kmu.gov.ua/news/ukrayinskij-fond-startapiv-pochinaye-prijom-zayavok)

5. Фонд Розвитку Іновацій (Український Фонд Стартапів) (https://usf.com.ua/)


попередня стаття/