Коротко


Обрано голову Національного Фонду Досліджень. Ним став Леонід Яценко, завідувач відділу когерентної та квантової оптики Інституту фізики НАН. Його обрання ще має затвердити Уряд України.


Продовжується прийом документів на конкурс з обрання членів Наукового Комітету (НК) Національної Ради з питань розвитку науки і технологій. Цитата з оголошення: “Метою конкурсу є обрання на строк повноважень 4 роки 12 членів Наукового комітету замість тих, чиї повноваження закінчуються 09.08.2019 р.” Нагадаємо, що 12 членів НК були обрані у 2017 році на 4 річний строк і ще 12 на 2 річний строк згідно закону про Наукову і Науково-Технічну Діяльність. Саме останні 12 членів і повинні бути замінені.


Олександр Демченко отримав престижну нагороду Грегоріо Вебера за досягнення в теорії і застосуванні флуоресценції (Gregorio Weber Award for Excellence in Fluorescence Theory and Applications) за його тривалий вклад в еволюцію цієї галузі. Розробки Олександра Демченко зараз використовуються у дослідженнях в галузі біохімії і клітинної біології. Нагорода складається з почесного знаку і символічної премії у 2000 доларів США.


попередня стаття/наступна стаття