Коротко


25 квітня 2019 року


Результати доклінічних та клінічних випробувань лікарських препаратів планують публікувати на сайті Міністерства охорони здоров’я України. Це стало можливим завдяки нещодавним законодавчим змінам. Скоріше за все це стосується випробувань проведених в Україні. Результати клінічних випробувань препаратів у США та ЄС можна знайти за посиланнями: clinicaltrials.gov та www.clinicaltrialsregister.eu. База даних щодо клінічних випробувань також є у Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я.



У лютому було досягнуто угоди між Європарламентом і Європейською Радою стосовно того, що закони про авторське право також будуть поширюватись на мережу Інтернет. Тільки короткий опис статей, графічні матеріали у форматі GIF і меми дозволено буде використовувати безкоштовно. Цей закон в основному покликаний покласти край безкоштовному використанню авторських продуктів в мережі Інтернет соцмережами і агрегаторами новин.



В Україні створюється мережа центрів колективного користування обладнанням для наукових досліджень у навчальних закладах вищої освіти. Планується відкриття 16 таких центрів до кінця 2019 року.


У Сполучених Штатах було розроблено нову методику для оцінки рівня розуміння студентами основних концепцій в біології (General Biology–Measuring Achievement and Progression in Science (GenBio-MAPS)). Автори методики позиціонують її як інструмент для моніторингу процесу навчання студентів і визначення необхідних змін навчального процесу при викладанні основних концепцій біології. До основних концепцій біології відповідно до доповіді 2011 року ННФ - Національного Наукового Фонду США (NSF - National Science Foundation) і ААПН - Американської Асоціації для Прогресу Науки (AAAS - American Association for The Advancement of Science) відносяться: 1- еволюція; 2 - структура і функція; 3 - потік інформації, обмін інформацією та зберігання інформації; 4 - шляхи енергії і речовини, і трансформації енергії і речовини; 5 - системи.



попередня стаття/