Наука в програмах кандидатів в Президенти України


28 лютого 2019 року


Нижче наведені цитати з програм кандидатів в Президенти України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року взятих з Сайту Центральної Виборчої Комісії (http://www.cvk.gov.ua/pls/vp2019/WP001). Наведені цитати тільки з тих програм кандидатів, де слово "наука" стосується наукової галузі. У деяких програмах кандидатів слово "наука" не зустрічається взагалі. Імена кандидатів наведені так, як вони дані у текстах програм кандидатів.



Безсмертний Роман Петрович

Пріоритетність фінансування наукових досліджень та розробок для воєнно-промислового комплексу та суміжних виробництв.

Зміна принципів фінансування фундаментальної та прикладної науки.



Богомолець Ольга Вадимівна

Посилити та надати державну підтримку в’їзного медичного туризму із залученням наукових та медичних потужностей провідних закладів Академії медичних наук.



БОГОСЛОВСЬКА ІННА

Реорганізація університетів у центри розвитку освіти та науки.

Участь та фінансування глобальних наукових проектів на принципах приватно-державного партнерства. Звільнення від податків витрат на запроваджений науковий продукт.



Юрій Бойко

Відновимо зв'язок науки з виробництвом...



БОНДАР ВІКТОР ВАСИЛЬОВИЧ

Збереження і розвиток високотехнологічних і наукоємних виробництв, конкурентоспроможних на зовнішніх ринках.



Олександр Ващенко

Створення Національної мережі центрів молодіжної науково-технологічної творчості ...



ГАБЕР МИКОЛА ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Моя команда робитиме ставку на інноваційний розвиток та модернізацію країни, на науковий прогрес. Залучатиме до співпраці найкращих спеціалістів світу, науковців, інженерів, розробників та використовуватиме найновіші модні світові ідеї та технології. Ми будемо будувати наукові міста, фабрики та заводи, створювати «силіконові долини» та розвивати освітні центри.



Гриценко Анатолій Степанович

... Державне оборонне замовлення стане інструментом розвитку фундаментальної науки ...

... буде Всеукраїнський перепис населення і, на його основі, обґрунтовані плани розвитку економіки, освіти, науки ...

... Не буде фінансування освіти, науки, культури, медицини і екології за залишковим принципом...



Василь Журавльов

... розвиток військової науки, пріоритетне фінансування військових науково-дослідницьких та дослідно-конструкторських розробок, насамперед у галузі високоточних озброєнь;

... державна підтримка та фінансування розвитку пріоритетних напрямів науки і техніки як основи створення високих технологій;



Каплін Сергій Миколайович

РОЗВИТОК вітчизняного ВПК на базі державного оборонного замовлення, вітчизняної військової науки і народної армії

... впровадження програм, скерованих на розвиток вітчизняної освіти, науки та культури, забезпечення їх бюджетного фінансування у відповідному співвідношенні до ВВП на рівні розвинутих Європейських держав ...



Юрій Кармазін

... формування державного замовлення на наукові дослідження політичної та економічної діяльності суспільства, оборонної промисловості, економічно-прибуткових інвестиційних проектів, науково-пізнавальних і історичних фільмів, театралізованих вистав;

... державну підтримку та пільгове оподаткування україномовних науково-просвітницьких та художніх видавництв ...



Руслан Кошулинський

Спрямувати державну підтримку на високотехнологічні, наукоємні, інноваційні, імпортозамінні та вертикально інтегровані галузі.

Заохочувати повернення українських науковців з-за кордону. Привести патентне законодавство України у відповідність із провідною світовою практикою. Забезпечити виплату науковцям не менш ніж 25% суми, отриманої з продажу прав на патент за їхній винахід. Збільшити фінансування фундаментальних досліджень.



КРИВЕНКО ВІКТОР МИКОЛАЙОВИЧ

Розбудова замкнутого циклу інновацій, що включає освіту, наукові дослідження, розробку технологій, серійне виробництво, просування продукту, відкриття ринків, підтримку продажів.



Кривонос Сергій Григорович

Впровадження прозорої системи грантової підтримки фундаментальних наукових досліджень забезпечення інтеграцію науки та освіти.



Кива Ілля Володимирович

Будуть створені наукові центри на базі провідних вишів, що істотно підвищить нашу конкурентоспроможність і дасть можливість нашим молодим вченим розвиватися і проводити наукові дослідження в галузі машинобудування, кораблебудування, авіації і енергетики ....

Ми підвищимо соціальний статус вчених, дослідників і інженерів — всіх, хто рухає вітчизняну науку вперед і домагається успіхів.

Ми впровадимо грантову систему фінансування наукових досліджень і розробок.



Литвиненко Юлія Леонідівна

... українських фахівців (науковців – прим. укладача) треба терміново залучити до програм обміну та проектів міжнародної співпраці.

Прогресивні наукові дослідження потребують державних грантів та підтримки приватних філантропів.



Олександр Мороз

Держбюджет повністю фінансуватиме науку проривних напрямків.

Наливайченко Валентин Олександрович

Збільшити бюджетне фінансування науки до 3% ВВП та підвищити зарплати науковцям до рівня, який би зупинив відтік кадрів.



Роман Насіров

Грантові програми на розвиток наукоємних досліджень.

Фінансування (державне та приватне) прикладної та теоретичної науки, дослідницьких інститутів.



НОВАК Андрй Яремович

Підтримка науки як базової платформи розвитку держави і суспільства. Добитися зростання ролі і ваги науковців в суспільстві через поєднання інтересів і можливостей науки і середовищ життя.

Закріпити законодавчо процедуру прийняття державних рішень на основі всебічного наукового дослідження їхньої перспективи та наслідків.

Зробити освітній процес у закладах вищої освіти постійним науково-виробничим явищем.



ПЕТРО ОЛЕКСІЙОВИЧ ПОРОШЕНКО

Ми гармонізуємо структуру і зміст нашої освіти та науки з європейськими стандартами ...

Окремий пріоритет – підтримка української науки і сприяння її тіснішій взаємодії з реальним сектором.



АНДРІЙ САДОВИЙ

Запровадити конкуренцію серед вищих навчальних закладів через проектне фінансування науки та інновацій для 10 найкращих університетів, визначених на конкурсних засадах.

Повернути науку в університети, а університети відпустити на волю для наукового пошуку й конкуренції. Започаткувати програми грантової підтримки наукових досліджень в Україні ...



Олександр Леонідович Шевченко

Ми об’єднаємо наукове, експертне та інтелектуальне середовища як постійно діючу інституцію філософського й експертного осмислення та стратегічного планування поступу держави в світі, що швидко змінюється.

... реформа освіти й науки ...

... актуалізувати вітчизняну науку.



ВІТАЛІЙ СКОЦИК

Фінансування прикладної та теоретичної науки як основ сучасної економіки повинно зрости в рази. Науковець – це людина, що відчиняє двері в майбутнє світу, і його роль не менша, ніж у політика, а часто й значно більша. Тож і винагорода повинна бути відповідною. Вітчизняна наука має переорієнтуватися на більш активну взаємодію з виробництвом в усіх можливих секторах.



Ігор СМЕШКО

державне регулювання і стимулювання, а також збереження і розвиток високотехнологічного та науковомісткого промислового виробництва, венчурних та інвестиційних проектів;



Тарута Сергій Олексійович

Наука стане основою інноваційної економіки України, на її фінансування виділятиметься не менш як 3% ВВП.



Тимошенко Юлія Володимирівна

... пріоритетом всього нашого українського життя ми визначили виховання, освіту та науку.


попередня стаття/наступна стаття