Коротко


28 березня 2019 року




6 березня 2019 року Уряд України затвердив Леоніда Яценко на посаді голови Національного Фонду Досліджень України.



Фонд підтримки винаходів Мінекономрозвитку оголосив 5 переможців конкурсу на державне фінансування. Ними виявились (цитата):

“1) Проект” Dive Case” – гаджет, який допомагає відкривати та досліджувати підводний світ лише за допомогою смартфону.

2) “Сірокко Енерджі” – проект у сфері вітроенергетики ( новий лінійний вітрогенератор для децентралізованого виробництва енергії).

3) Проект з виробництва будівельних сонячних панелей з вбудованими фотоелементами і /або колекторами.

4) “Biosens Myco” – пристрій для швидкої діагностики токсинів.

5) Проект щодо розробки модульного екзоскелету, який можна носити на окремих частинах тіла.” (взято з Сайту Фонду підтримки винаходів Мінекономрозвитку)



Завершився термін подання документів на конкурс з оновлення 12 з 24 членів Наукового комітету Нацради з питань розвитку науки і технологій. Зі списком кандидатів з можливістю додати коментарі до кожної кандидатури можно ознайомитись за посиланням, попередньо надавши своє прізвище, ініціали і електронну адресу.



Матеріали останнього засідання Наукового Комітету Нацради з питань розвитку науки і технологій можна знайти за посиланням (PDF файл).



24-та українська антарктична експедиція відбуває до станції “Академік Вернадський”. Вперше у складі української експедиції є жінки. Нагадаємо, що в Україні існує Національний Антарктичний Науковий Центр.


попередня стаття/